Chiellini: "Zelfs de bank van Engeland had de finale kunnen halen"

Chiellini: "Zelfs de bank van Engeland had de finale kunnen halen"

11 juli 2021 – Giorgio Chiellini mag zich op 36-jarige leeftijd nog opmaken voor een van de meest bijzondere wedstrijden van zijn carrière. Voor het eerst in zijn lange carrière kan hij met Italië een hoofdprijs pakken, als het ten minste in de finale Engeland weet te verslaan. "Wedstrijden als deze ga ik in mijn verdere loopbaan misschien niet meer meemaken", weet Chiellini. "Het is heel bijzonder om hier deel van uit te maken."

"We moeten met ons hart spelen, maar ook ons hoofd erbij houden", begon Chiellini op de persconferentie in aanloop naar de finale. "Er zullen momenten zijn dat we lef moeten tonen en andere momenten waarop we flexibel moeten zijn. We kunnen niet negentig minuten de controle hebben. Het is een finale en we moeten zorgen voor de details waarop deze beslist kan worden."

De aanvoerder van de Italianen verwacht veel van tegenstander Engeland. "Ik denk dat zelfs de bank van Engeland de finale zou kunnen halen", loofde hij de kwaliteit van de selectie. "Ze hebben buitengewone spelers." Waar Engeland het thuisvoordeel heeft, gaat Italië de finale in met een ongeslagen reeks van liefst 33 wedstrijden. "Je voelt dat er iets magisch leeft in de groep."

Kane
Chiellini zelf kon voorafgaand aan de finale al rekenen op de complimenten van zijn directe tegenstander Harry Kane. "Het zijn geweldige verdedigers", zei de spits tijdens zijn persconferentie over Chiellini en zijn partner Leonardo Bonucci. "Ze lezen het spel uitstekend en weten waar ze moeten zijn; positioneel zijn ze geweldig. En het zijn natuurlijk strijders."

Andersom sprak Chiellini op dezelfde wijze over de Engelse spits. "Harry Kane is een spits van wereldklasse. Ik weet de eerste keer nog dat ik tegenover hem kwam te staan. Het was een vriendschappelijke interland in Turijn tegen Engeland. Hij maakte meteen indruk op me met hoeveel verschillende kwaliteiten hij had: hij is technisch, heeft een goed afstandsschot, is sterk in de lucht en kan vrije trappen nemen. Het is een speler die vanaf dag één indruk op me heeft gemaakt."

Lees ook: Kane wil deel uitmaken van Engelse voetbalhistorie

gerelateerd