Lijnders vergelijkt De Jong met Pirlo: "Wow, echt wow"

Lijnders vergelijkt De Jong met Pirlo: "Wow, echt wow"

11 juli 2021 – Pepijn Lijnders is zwaar onder de indruk van Frenkie de Jong. De 24-jarige middenvelder was tijdens het Europees kampioenschap een van de lichtpuntjes aan de kant van het Nederlands elftal en is ook bij FC Barcelona vaste waarde. Lijnders, assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool, genoot van het spel van De Jong.

In gesprek met The Athletic blikt Lijnders terug op het Europees kampioenschap. "We kunnen het misschien maar beter niet over het Nederlands elftal hebben", lacht de assistent-coach. "Maar ik wil het wel graag hebben over de belangrijkste speler: Frenkie de Jong. Wauw, echt wauw. Hij is de allerbeste speler die we hebben op die positie. Hij is onze eigen versie van Andrea Pirlo."

"Spelers die de bal van hem afpakken, worden duizelig. Ik denk dat Wiel Coerver applaudisseert voor Frenkie vanuit de hemel. Het is zo knap hoe hij onder de druk uit kan spelen. Hij beschikt over Nederlands zelfvertrouwen en combineert dat met bescheidenheid. De allerbeste spelers ter wereld blijven altijd bescheiden en dat is precies wat hij doet."

De Jong was vooral in de groepsfase van het EK een van de uitblinkers, maar kon Oranje niet behoeden voor uitschakeling. In de achtste finale van het Europees kampioenschap was Tsjechië uiteindelijk met 0-2 te sterk.

gerelateerd