Details over Onana-deal: contractduur en transferbedrag

11 juli 2021, 09:43

Ajax en Olympique Lyon zijn in gesprek over de transfer van André Onana. De Kameroener, die momenteel nog een dopingschorsing uitzit, is hard op weg om de nieuwe doelman van de ploeg van Peter Bosz te worden. Ajax en Lyon dienen het nog wel eerst eens te worden over de voorwaarden.

Volgens diverse Franse media hebben Onana en Lyon inmiddels al een persoonlijk akkoord bereikt over de overgang van de doelman. Onana gaat in Frankrijk en contract voor vijf seizoenen tekenen. In de ploeg van Bosz dient hij de concurrentie aan te gaan met Anthony Lopes, al jarenlang aanvoerder en boegbeeld van de club.

Toch ziet Lyon in Onana een keeper voor de toekomst. De club heeft een bedrag van rond de vijf miljoen euro over voor de 25-jarige Afrikaan, maar Ajax hoopt een hoger bedrag te ontvangen. De Amsterdammers hebben zijn vraagprijs op minimaal tien miljoen euro vastgesteld. De doelman beschikt over een contract tot volgend jaar zomer, maar gold voor zijn dopingschorsing als een van de meest begeerde keepers van Europa.

Onana zit momenteel nog een schorsing uit vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide, dat in een plaspil zat. De CAS schorste hem aanvankelijk voor een jaar, maar hij mag na hoger beroep eerder terugkeren tussen de palen. Zodoende mag de Kameroener pas vanaf 4 november spelen. Twee maanden eerder mag hij wel de training hervatten. Trainer Bosz zal vanwege de kwaliteiten van Onana echter weinig twijfels hebben over een eventuele transfer. Hij werkte tijdens seizoen 2016/17 in Amsterdam al samen met de keeper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen