Messi's droom komt uit: "Dit is onverklaarbaar geluk"

11 juli 2021, 09:20

Lionel Messi heeft voor het eerst in zijn imponerende loopbaan feestgevierd met de nationale ploeg van Argentinië. In de finale van de Copa América werd Brazilië met 1-0 verslagen, dankzij een treffer van Angel Di Maria. De 34-jarige aanvoerder en sterspeler kon zijn tranen na afloop van de gewonnen wedstrijd niet bedwingen.

"Vele malen heb ik verdrietig moeten vertrekken", vertelde Messi zondagnacht na afloop van de gewonnen Copa. "Ik wist dat het nu ging gebeuren. Er is gewoon geen beter moment dan nu. Deze wedstrijd zal door de Argentijnse supporters voor altijd worden herinnerd", aldus de dolgelukkige linkspoot. Hij spreekt van een jarenlange obsessie. "Ik moest die pijnlijke jaren zonder prijs doorbreken."

Dat lukte dankzij een 1-0 zege op Brazilië. "Dit is onverklaarbaar geluk", aldus de sinds 1 juli transfervrije aanvaller. "We zijn de laatste jaren steeds sterker geworden en we hebben het echt verdiend. We hebben vanwege de coronamaatregelen dagenlang opgesloten gezeten, maar ons doel was duidelijk en dat hebben we bereikt."

Messi's ultieme droom kwam daarmee uit. "Ik heb zo vaak van dit moment gedroomd. Mijn familie leefde nog veel meer mee dan ik. De vakanties stonden de afgelopen jaren vaak in het teken van teleurstelling." Ook op zijn socials was Messi vol vreugde. "Wat een waanzinnig gevoel. Dit is ongelooflijk. Godzijdank. We zijn kampioene", schreef hij.

Messi nam zijn land dit toernooi bij de hand. Met vier treffers werd hij gedeeld topscorer, terwijl hij met vijf assists bovenaan dat klassement stond. Bovendien schoot hij het vaak, mikte hij het vaakst tussen de palen en creëerde hij de meeste kansen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen