Götze in nieuwe rol bij PSV: "Dit is beter voor mij"

11 juli 2021, 08:56

Mario Götze zal komend seizoen in een nieuwe rol gaan spelen bij PSV., De 29-jarige Duitser speelde afgelopen seizoen vooral als een van de halve nummers tien, dit seizoen wil coach Roger Schmidt hem gebruiken als pure nummer tien. In zijn nieuwe rol moet hij de aanvallers van de beslissende steekpasses gaan voorzien. Dat ziet Götze zitten.

Een plek in de as lijkt Götze goed. "Daar ben ik het mee eens, dat het beter is", vertelt de middenvelder tegen het EIndhovens Dagblad en De Telegraaf. Roger Schmidt overtuigde hem uiteindelijk. "Hij dacht dat het een goed idee zou zijn om me op die positie te gebruiken, om ook centraal op het veld meer flexibiliteit te hebben. Zodat ik meer ruimtes kan creëren in de as van het veld en van daaruit ook van posities kan wisselen."

Götze hoopt komend seizoen op diverse fronten mee te strijden. Zo wil hij landskampioen worden en de beker winnen, terwijl ook Champions League-voetbal op zijn wensenlijst staat. In de tweede voorronde wacht een affiche met het Turkse Galatasaray. "De energie die we nu hebben, met de nieuwe spelers, moeten we zo lang zo houden en dat is het moeilijkste deel. Er is niemand geblesseerd ook nu, dus kunnen de volle potentie benutten."

Götze kroonde zich in 2014 tot wereldkampioen met Duitsland en maakte in de finale tegen Argentinië de winnende treffer. Als speler van Bayern München leek de wereld aan zijn voeten te liggen, maar blessureleed en een stofwisselingsziekte wierpen hem hard terug. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen