Svensson stelt AZ teleur en gaat spelen met Balotelli

10 juli 2021, 21:32

Jonas Svensson vervolgt zijn loopbaan bij Adana Demirspor. De rechtervleugelverdediger komt transfervrij over van AZ, dat hem ontzettend graag in Alkmaar had gehouden. De international van Noorwegen kiest echter voor een avontuur bij de Turkse promovendus en tekent voor drie seizoenen bij de promovendus.

De 28-jarige Svensson speelde de afgelopen vijf seizoenen bij AZ en gaf in een vroeg stadium al een deze zomer een nieuwe uitdaging te willen. De Alkmaarders probeerden hem met man en macht in Nederland te houden, terwijl ook Feyenoord en Arne Slot de situatie van de Noor in de gaten hielden. AZ moet in ieder geval verder zoeken naar een andere rechtsback.

Adana Demirspor promoveerde afgelopen seizoen naar de Süper Lig en het is duidelijk dat men iets moois neer wil zitten in het Zuiden van Turkije. Eerder deze week werd Mario Balotelli namelijk al gepresenteerd. De ex-speler van onder meer Manchester City, Liverpool, Internazionale en AC Milan werd ook voor drie jaar vastgelegd door de club.

Svensson was sinds zijn komst naar AZ in 2016 een vaste waarde. Afgelopen seizoen moest hij vanwege een blessure een groot gedeelte van het voetbaljaar aan zich voorbij laten gaan. De 23-voudig international speelde in het verleden in zijn geboorteland bij Levanger FK en Rosenborg BK.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen