L'Équipe: Onana maakt keuze voor Olympique Lyon van Bosz

10 juli 2021, 19:22

André Onana heeft zijn zinnen naar verluidt gezet op een transfer naar Olympique Lyon. De doelman staat nog een jaar onder contract bij Ajax, dat hem deze zomer liever ziet vertrekken. Onana lijkt zijn keuze te hebben gemaakt en kiest voor een hereniging met trainer Peter Bosz in Frankrijk.

Het Franse L'Équipe weet dat Onana graag de stap naar Lyon zal zetten. De goalie heeft volgens het dagblad al een akkoord bereikt met de club, die er nu dus uit moet zien te komen met Ajax. De Amsterdammers willen tien miljoen euro op tafel zien, terwijl Lyon op dit moment vijf miljoen euro wil betalen. Daarin zullen beide partijen dus nader tot elkaar moeten komen.

Lyon zou in eerste instantie nog hebben getwijfeld over de komst van Onana, die nog een schorsing uitzit vanwege het gebruik van verboden middelen. Zodoende mag de Kameroener pas vanaf 4 november spelen. Twee maanden eerder mag hij wel de training hervatten. Trainer Bosz zal vanwege de kwaliteiten van Onana echter weinig twijfels hebben over een eventuele transfer. Hij werkte tijdens seizoen 2016/17 in de ArenA samen met de keeper.

Het lijkt erop dat het getouwtrek rond Onana nog echt los moet barsten. De doelman wordt ook gelinkt aan Internazionale, AS Monaco, Arsenal, Manchester United en Paris Saint-Germain. Onana belandde in 2015 bij Ajax, dat hem destijds overnam van FC Barcelona. De afgelopen jaren groeide hij uit tot een onmisbare schakel voor de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen