NEC verslikt zich in amateurs en lijdt nederlaag in Amsterdam

10 juli 2021, 17:27

NEC Nijmegen heeft zaterdagmiddag een vervelende nederlaag geleden op bezoek bij AFC. De amateurs uit de Tweede Divisie waren op het eigen Sportpark Goed Genoeg met 2-1 te sterk voor de promovendus. In Amsterdam sloeg de gastheer voor de rust toe en daar hadden de Nijmegenaren na de thee geen antwoord meer op.

NEC had eerder al geoefend tegen SC NEC (1-13 overwinning) en AZ (4-1 nederlaag). Trainer Rogier Meijer begin tegen AFC met bekende namen als Édgar Barreto, Lasse Schöne en Jordy Bruijn. De thuisploeg begon echter brutaal en stond na een half uur al op een 2-0 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Raily Ignacio en Matthijs Jesse.

Twintig minuten voor tijd kwam NEC terug in de wedstrijd na een gemakkelijk gegeven strafschop. Dat cadeautje werd uitgepakt door Jonathan Okita, die de spanning terug bracht. AFC had de wedstrijd even later kunnen belissen, maar aan de overkant ging een strafschop er niet in. Doelman Mattijs Branderhorst hield NEC echter in de wedstrijd door redding te brengen.

De overwinning van AFC kwam daarna niet meer in gevaar en dus is er werk aan de winkel voor NEC. De komende weken staan er nog oefenwedstrijd tegen TOP Oss, RKC Waalwijk, Heracles Almelo en het Griekse OFI Kreta op de planning. Het nieuwe seizoen van de Eredivisie wordt op zaterdag 14 augustus afgetrapt met een uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen