Barça-adviseur Cruijff beschermt Koeman: "Dat zou erg lelijk zijn"

10 juli 2021, 16:25

Jordi Cruijff verzekert dat hij niet op de positie van Ronald Koeman aast bij FC Barcelona. Hij gaat vanaf 1 augustus aan de slag als adviseur van voorzitter Joan Laporta, maar trainer van de Catalanen zal hij niet worden.

"Noch in mijn gedachten, noch bij iemand van Barça leeft het idee dat ik Koeman vervang", benadrukt Cruijff in gesprek met Marca. "Dat zou erg lelijk zijn, ik heb principes. De mogelijkheid om Koeman te vervangen is ook nooit besproken en het maakt geen deel uit van mijn plannen. Ik ken Ronald al bijna dertig jaar en hij weet dat hij met mij iemand heeft die hem wil helpen."

Cruijff ziet ook geen reden waarom de voormalig bondscoach zou moeten vertrekken uit Camp Nou. Hij is juist lovend: "Allereerst is het noodzakelijk om het gebrek aan institutionele stabiliteit te benadrukken dat bestond. Alles kwam samen: economische problemen, een pandemie, een tijdelijke richtlijn die het nemen van beslissingen in de markt of planning in de weg stond...", aldus Cruijff, die Luis Suarez zag vertrekken naar Atletico Madrid. 

"Hij raakte zijn tweede topscorer kwijt en ze brachten geen vervanger, waardoor het team om financiële redenen verzwakte. En om het nog erger te maken, werd het team waar de spits naartoe ging kampioen", aldus de adviseur. De kans bestaat dat Koeman deze zomer Lionel Messi ziet vertrekken. Cruijff weet dat de voetballer nog niet heeft bijgetekend. "De positieve kant is dat hij voor niemand heeft getekend en dat toont aan dat de interesse om door te gaan reëel is. Hopelijk zal het zo zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen