Zwaktes Feyenoord aan het licht in oefenduel met Zwitsers

10 juli 2021, 18:18

Feyenoord heeft voor het eerst deze voorbereiding een oefenwedstrijd verloren. Het Zwitserse Young Boys, tegen wie de Rotterdammers de afgelopen jaren vaker speelde, bleek met 2-0 te sterk. Waar de ploeg in de eerste wedstrijden het voetbal liet zien dat nieuwe trainer Arne Slot graag wil spelen, kwamen in Zwitserland ook de kwetsbaarheden van de ploeg aan het licht.

Dat gebeurde bijvoorbeeld in de 28e minuut, toen de Rotterdammers de eerste tegentreffer te verwerken kregen. Tyrell Malacia speelde de bal vanuit de hoek van het veld dwars door het midden, waarna zijn ploeggenoten in verwarring leken over voor wie die bal bestemd was. Young Boys-middenvelder Marvin Spielmann maakte daar dankbaar gebruik van en schoot de 1-0 langs Justin Bijlow. 

Diezelfde Bijlow moest eerder in de wedstrijd al eens in actie komen door met een knappe reflex een nog vroegere openingstreffer te voorkomen. Ook in de 57e minuut voorkwam hij dat het mis ging. Dit keer was het gelegenheidsverdediger Wouter Burger die met een foute pass voor gevaar zorgde. Bijlow reageerde alert, zoals niet veel later ook aanwinst Marcus Pedersen een bal van de doellijn moest halen. 

In de zeventigste minuut viel de tweede Zwitserse treffer echter alsnog. Het werd Young Boys te makkelijk gemaakt om door de defensie van Feyenoord heen te combineren, waarna Ulisses Garcia binnen kon schieten. Zo diende de wedstrijd tegen Young Boys vooral als belangrijk leermoment voor de Rotterdammers. De ploeg heeft nog tot 22 juli om zich te verbeteren. Dan speelt het de eerste wedstrijd in de voorronde van de Conference League. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen