Mazraoui wil langer Ajax-verblijf: "Maar ze moeten er uitkomen"

10 juli 2021, 16:05

Noussair Mazraoui wil bij Ajax blijven. De rechtsback wil bij een blessurevrij seizoen doormaken, maar een belangrijke voorwaarde daarvoor lijkt wel een contractverlenging te zijn. Nu loopt zijn verbintenis namelijk over een jaar af. Willen de Amsterdammers nog iets aan hem verdienen, dan moet hij verkocht worden.

Zelf zou Mazraoui een contractverlenging wel zien zitten, stelt hij in gesprek met ESPN. "Ik heb nog een jaar. Ik wil natuurlijk blijven bij deze club. Ik speel hier al zestien seizoenen en ik voel me er goed bij. In het eerste heb ik nog geen seizoen doorgemaakt zonder blessures. Dat  is vooral mijn doel. Maar ze moeten er wel uitkomen om dat te realiseren."

De onderhandelingen over zijn contract laat Mazraoui over aan zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. "Ik houd me daar heel afzijdig van. Soms krijg ik updates, maar ik focus mij op de voorbereiding en ik wil zo fit mogelijk aan het seizoen verschijnen. Het is moeilijk, maar tegelijkertijd ook makkelijk. We gaan zien wat er gaat gebeuren."

Mede door die blessures moet de vleugelverdediger zich elk seizoen weer in de basis knokken. Twee seizoenen geleden brak Sergiño Dest door na een blessure van de rechtsback, afgelopen seizoen maakte Devyne Rensch grote indruk toen de international van Marokko aan de kant stond met een oogkwetsuur. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen