Ajax herpakt zich en sluit trainingskamp af met ruime zege

10 juli 2021, 13:52

Ajax heeft het derde oefenduel van de voorbereiding 'gewoon' weten te winnen van 2. Bundesliga-club SC Paderborn. Helemaal gewoon was dat niet meer, want in de vorige wedstrijd blameerde de club zich tegen Quick '20. Voor Paderborn bleek het echter wel veel te sterk: de wedstrijd eindigde in 4-1. 

Eén ding was voor Ajax voorafgaand aan de wedstrijd tegen Paderborn duidelijk: het moest beter dan in de laatste oefenwedstrijd. Toen konden de Amsterdammers niet winnen van de amateurs van Quick '20 (1-1). 'Onacceptabel' noemde Erik ten Hag het voor de wedstrijd voor de camera van Ziggo Sport. Al snel werd duidelijk dat zijn spelers de boodschap hadden begrepen.

Het was namelijk Sébastien Haller die na een geweldige assist van Dusan Tadic al na een kwartier de 1-0 binnen kon schieten. De twee ervaren krachten vormden samen met David Neres de Amsterdamse voorhoede, terwijl Ten Hag op de linies erachter wél voor jongere spelers koos. Middenvelders Kenneth Taylor en Victor Jensen stonden aan de aftrap, evenals linksback Youri Baas en doelman Jay Gorter.

De 2-0 kwam ook van een jonge speler, maar wel een al bekende naam: Mohammed Kudus. Middels een fraaie passeerbeweging dribbelde hij voorbij de keeper en vanuit de moeilijke hoek schoof hij de bal binnen. De derde, na rust, kwam van invaller Danilo. De spits, die vorig seizoen werd verhuurd aan FC Twente, kreeg de ruimte om van afstand uit te halen. Dat deed hij voortreffelijk en de Duitse doelman had het nakijken: 3-0.

Een Duits antwoord volgde via Uwe Hünemeier. Hij kon Lisandro Magallan bij een hoekschop eenvoudig aftroeven en kopte binnen. Meer dan een eretreffer was het niet en het zou zelfs nog 4-1 worden voor Ajax. Na een overtreding op Danilo mocht invaller Zakaria Labyad van elf meter aanleggen. In eerste instantie miste hij nog, maar de rebound schoot hij er wel in. Zo herpakten de Amsterdammers zich in het derde oefenduel na de blamage tegen Quick '20. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen