Hongarije twee duels zonder publiek na discriminerend gedrag fans

9 juli 2021, 23:49

De Hongaarse nationale ploeg moet van de UEFA de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen. De Hongaarse voetbalbond is gestraft voor misdragingen van de fans in de EK-wedstrijden tegen Portugal, Frankrijk en Duitsland.

Tegen Portugal en Duitsland hingen spandoeken in de Puskás Aréna met boodschappen tegen de de lhbti-gemeenschap, terwijl tegen Frankrijk apengeluiden in het stadion te horen waren. Kylian Mbappé en Karim Benzema werden tijdens de groepswedstrijd racistisch bejegend door Hongaarse fans.

Gaan de supporters de komende twee jaar weer over de schreef, dan komt er nog een derde wedstrijd bij. De Hongaarse voetbalbond moet bovendien een boete van honderdduizend euro. In de komende WK-kwalificatiewedstrijden is publiek nog wel welkom in de Puskás Arena. De straf geldt namelijk alleen voor wedstrijden die onder de UEFA-vlag worden gespeeld.

Hongarije strandde in de groepsfase van het EK. De Hongaren verloren van Portugal (0-3) en pakten knap een punt tegen zowel Frankrijk (1-1) als Duitsland (2-2), maar dat was niet genoeg voor een plek in de achtste finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen