Koeman sluit zomers vertrek van Griezmann niet uit

9 juli 2021, 17:13

Ronald Koeman weet nog niet of hij in het nieuwe seizoen kan rekenen op Antoine Griezmann. De Franse aanvaller wordt in verband gebracht met een vertrek nu FC Barcelona flink in de salariskosten moet snijden. Om Lionel Messi te kunnen behouden, moet de club deze zomer meerdere spelers van de hand doen.

Griezmann is een van de spelers die naar verluidt in de etalage is gezet. Dat kan Koeman niet bevestigen, maar de Nederlandse trainer erkent wel dat hij rekening houdt met een vertrek van de Fransman. "Griezmann is voor mij een heel belangrijke speler. Hij is een geweldige aanwinst voor Barcelona geweest en heeft zijn kwaliteiten getoond, maar ik weet niet welke beslissingen er worden genomen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat Leo blijft. Hij is de toekomst van de club en voor hem moeten we het maximale proberen."

Het liefst neemt Koeman geen afscheid van Griezmann, die vorig seizoen 51 wedstrijden onder de Nederlandse oefenmeester speelde. "Als er wijzigingen in de selectie plaatsvinden, zullen we dat moeten accepteren. Maar dat zijn beslissingen die de club moet nemen. We zullen zien wie er blijven en wie er vertrekken, maar het is duidelijk dat het behouden van Messi de hoogste prioriteit heeft", aldus Koeman in gesprek met Spaanse media.

Barcelona zou al meerdere aanbiedingen hebben ontvangen voor Griezmann, die nog voor drie seizoenen vastligt in Camp Nou. De Fransman zelf zou zijn loopbaan echter willen voortzetten in de Catalaanse hoofdstad. Naast Griezmann worden onder anderen Miralem Pjanic, Neto Murara, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho en Riqui Puig gelinkt aan een vertrek bij Barça

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen