Ten Hag deelt sneer uit aan koopzucht PSV: "Een normale reflex"

Ten Hag deelt sneer uit aan koopzucht PSV: "Een normale reflex"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 juli 2021 – Erik ten Hag heeft vrijdagmiddag een flinke sneer uitgedeeld aan PSV. De oefenmeester van Ajax werd gevraagd naar de kooplust van de Eindhovenaren, die onder anderen Marco van Ginkel, Joël Drommel, Andre Ramalho en Davy Pröpper al binnenhaalden. "Dat is een normale reflex als je de competitie zo domineert als wij hebben gedaan de afgelopen drie jaar."

Dat zei de oefenmeester tijdens de persconferentie desgevraagd over de directe concurrent. "Dan wordt de concurrentie warm. Dan gaan ze alles in het werk stellen om je te verslaan of in elk geval om het gat dichter te maken", hield de oefenmeester zich niet in over de onderlinge strijd met PSV. "Het is aan ons om dat niet te laten gebeuren. Want ergens komen is één, ergens blijven is vele malen moeilijker." PSV-trainer Roger Schmidt sprak ook uit dat het verschil met Ajax afgelopen seizoen te groot was.

Lees ookTen Hag noemt concreet doel: overwinteren in Champions League

Keeperspositite
Ook werd de naderende keepersstrijd dit seizoen besproken. Als het aan Erik ten Hag ligt, gaat ook Andre Onana nog gewoon een rol spelen. "Hij heeft altijd uitstekend gepresteerd. Een superontwikkeling doorgemaakt en een fijne persoonlijkheid", loofde de oefenmeester, die een goede band heeft met de Kameroener. Zodra het weer mag, gaat de goalie ook weer keepen, zelfs met een aflopend contract. "De beste moet spelen. Hij is heel erg compleet in zijn spel. Zijn contractsituatie is voor mij geen belemmering: het beste team moet spelen."

Over de strijd daarachter was Ten Hag duidelijk: Jay Gorter gaat in eerste instantie aan het werk in Jong Ajax, op Kjell Scherpen – die zijn transfer naar Brighton & Hove Albion gaat rondmaken wordt niet meer gerekend. Remco Pasveer mag de concurrentiestrijd aangaan. "Maarten heeft een streepje voor door zijn spel afgelopen seizoen. Maar we hebben de op één na beste keeper van afgelopen seizoen naar Amsterdam gehaald", deelde de coach opnieuw een beetje een sneer uit naar de andere topploegen in Nederland.

Reacties

gerelateerd