Carrière Fortunees Rienstra onzeker na hartafwijking

9 juli 2021, 12:56

Fortuna Sittard-middenvelder Ben Rienstra (31) moet vrezen voor zijn carrière als profvoetballer. Bij de aanvoerder van de Limburgers is bij de controle na de zomervakantie een hartafwijking geconstateerd en het is maar zeer de vraag of hij nog zal terugkeren op het voetbalveld.

Op de clubsite van Fortuna Sittard wordt melding gemaakt van de afwezigheid van Rienstra. 'Op basis van recent afgenomen cardiologische onderzoeken is verder onderzoek gewenst in het belang de gezondheid van Ben. Hierin willen alle betrokken partijen geen enkel risico nemen. De komende periode zal Ben door specialisten verder worden onderzocht. Op het moment dat de diagnostiek is afgerond zullen alle partijen met meer informatie naar buiten komen. Tot die tijd zal Ben niet in actie komen voor Fortuna Sittard', schrijft de Eredivisie-club.

Voetbal International wist te melden dat er onregelmatigheden werden gevonden in de hartslag van de voormalig speler van Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen. Volgens het weekblad kwam het nieuws 'als een mokerslag' aan bij Rienstra en Fortuna Sittard, dat geen enkel risico wil nemen met haar speler. Uit de nieuwe onderzoeken moet blijven of hij nog verder kan als profvoetballer, maar zeker is dat allerminst.

'Alle betrokken partijen zullen in deze periode niet ingaan op verzoeken en vragen omtrent de situatie rondom Ben Rienstra. Wij vragen u deze keuze te respecteren', schrijft de club in het statement op de website. In het verleden werden er ook andere Eredivisie-spelers getroffen door hartproblematiek, onder wie Daley Blind en Evander Sno. Op het EK kreeg Christian Eriksen te maken met enorme hartproblemen, al is er bij hem nog geen diagnose en constatering naar buiten gekomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen