Jansen duidelijk: AZ-spelers niet naar concurrenten

8 juli 2021, 19:17

De ambitie van AZ is nog altijd om zich te vestigen als Nederlandse topclub. Dat bleek donderdagmiddag nog maar eens uit de woorden van Pascal Jansen. De trainer gaf aan dat het niet de bedoeling is dat spelers van de Alkmaarders een transfer maken naar concurrenten Ajax, PSV of Feyenoord.

"Dat lijkt me ook duidelijk", reageerde Jansen toen hij daar in gesprek met ESPN naar gevraagd werd. "Je gaat je beste spelers niet verkopen aan de concurrent. Het is heel duidelijk wat wij daar als club van vinden en ik kan me daar helemaal in vinden."

Het houdt in dat het buitenland de enige optie is voor de spelers die een stap hogerop willen. "Uiteindelijk ga je er pas over nadenken als dingen concreet worden, maar wij hebben heel duidelijk gezegd dat we top vier willen spelen. Dan zou het heel raar zijn als je je beste spelers van de hand doet aan de drie concurrenten. Vanuit dat oogpunt kan ik me heel goed voorstellen dat AZ daarin een heel duidelijk standpunt inneemt."

Daarmee sprak Jansen ook direct een duidelijke doelstelling uit. "Die is niet anders dan anders: we willen en moeten top vier spelen en Europees voetbal halen. Als er meer te halen blijkt, zullen we dat zeker niet laten liggen." Daarnaast moet AZ via de voorrondes de groepsfase van de Europa League zien te halen, al is het als dat niet lukt wel zeker van Conference League-voetbal. "Dat zou uiteraard een enorme teleurstelling zijn, want het is binnen handbereik dat we de groepsfase Europa League halen. We gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen