Deschamps blijft ondanks mislukt EK bondscoach van Frankrijk

8 juli 2021, 18:10

Didier Deschamps heeft ook het komende halfjaar de leiding over het nationale elftal van Frankrijk. Het teleurstellende EK, waar de Fransen al in de achtste finale werden uitgeschakeld, krijgt daarmee geen gevolgen voor de bekritiseerde oefenmeester. Dat bevestigde Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond.

Dat deed Le Graët in een interview met het Franse Le Figaro. In dat gesprek vertelde hij dat er geen discussie is over het wel of niet aanblijven van Deschamps. De voorzitter sprak met de trainer, waarna het vraagstuk over zijn aanblijven 'binnen drie minuten was opgelost'. Le Graët verkondigde stellig dat Deschamps ook tijdens het WK van 2022 in Qatar voor de Franse groep zal staan.

Onder de Franse aanhang bestond meer twijfel over het functioneren van Didier Deschamps. Het sterrenensemble waarmee Frankrijk op het EK voor de dag kwam was de absolute topfavoriet voor de eindzege, maar al in de achtste finale kwam daar een einde aan. Zwitserland was na penalty's te sterk. De kritiek op Deschamps - daarvoor al aanwezig - nam daardoor nog meer toe. De trainer zou een te behoudende spelopvatting hanteren.

In die kritiek gaat de Franse bond dus niet mee. Deschamps, die in 2012 werd aangesteld als bondscoach van Frankrijk, mag zijn contract tot 31 december 2022 uitzitten en daarmee de tien jaar volmaken. De trainer won met het land het WK van 2018. 

België, Turkije en Rusland

Teleurstellende prestaties op het EK hebben de Russische bondscoach Stanislav Tsjertsjesov wel de kop gekost. Donderdagmiddag werd bekend dat de oefenmeester - die na het EK van 2016 werd aangesteld en de kwartfinale van het WK in eigen land in 2018 bereikte - is ontslagen. Roberto Martínez (België) en Senol Günes (Turkije) spraken donderdag de wens uit om bondscoach te blijven. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen