Begrip bij Toornstra voor Berghuis: "Maar zou het zelf niet doen"

8 juli 2021, 16:47   Bijgewerkt: 8 juli 2021, 16:52

Jens Toornstra kan begrijpen waarom ploeggenoot Steven Berghuis eventueel de gevoelige stap van Feyenoord naar Ajax zou willen maken. Dat legde de middenvelder uit in een interview met ESPN. Wel vertelde hij daarbij dat hijzelf in een dergelijke situatie níét voor een transfer naar de aartsrivaal zou kiezen. 

Hoewel er nog altijd niks bevestigd is, lijkt het een kwestie van tijd te zijn voor Berghuis in Amsterdam gepresenteerd wordt. Toornstra gaf aan zijn ploeggenoot wel kort gesproken te hebben, maar niet meer te weten dan wat er in de media gezegd en geschreven wordt. "Ik dacht: ik laat hem even met rust, wens hem een fijne vakantie en dan gaan we zien hoe het gaat lopen. Het is een volwassen man, die zal heus de keuze maken die voor hem goed voelt. We moeten maar zien hoe het dan gaat aflopen", bleef Toornstra nuchter.

Dat de 29-jarige aanvoerder van Feyenoord een stap hogerop wil maken, is voor Toornstra logisch. "Het verbaast me niet dat Steven een stap wil maken. Hij is bij Feyenoord drie, vier jaar de beste speler geweest en heeft dat met zijn statistieken laten zien. Op een gegeven moment, zeker op zijn leeftijd, ben je op zoek naar een stap." Gevoeliger ligt het feit dat die stap uitgerekend die naar de aartsrivaal lijkt te zijn. "De sentimenten zijn duidelijk", ziet Toornstra. "Ik neem aan dat hij die sentimenten ook zal meenemen in zijn besluit."

Toch ziet hij ook in waarom Ajax voor Berghuis een geschikte stap zou kunnen zijn. "Als je puur naar de feiten gaat kijken en de sentimenten opzij zet, zie je dat Ajax elk jaar Champions League speelt en altijd de nummer één of twee van de competitie is. Als Feyenoorder is dat niet leuk om te zeggen, maar er zit een verschil in mogelijkheden. In die zin kan ik het ergens wel begrijpen, maar er zijn ook sentimenten die meespelen."

Voor Toornstra - net als voor de aanhang van Feyenoord - wegen die sentimenten zwaar. "Voor mij zou het een makkelijke keuze zijn: ik zou het niet doen. Maar ik sta niet in zijn positie. Ik heb niet gespeeld zoals hij heeft gespeeld en ik zit in een andere fase van mijn carrière, dus voor mij is het heel makkelijk om te zeggen." Toornstra sloot af: "Ik hoop dat hij een keuze maakt waar hij achter staat en dat hij het daar waar hij heen gaat heel goed gaat doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen