NOS: KNVB-directeuren brengen bezoek aan Van Gaal

8 juli 2021, 13:53

Louis van Gaal moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden. De KNVB-directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma reizen hiervoor af naar Portugal, waar Van Gaal een woning heeft. Gudde en Hoogma zitten vandaag nog of anders morgen (vrijdag) met Van Gaal om tafel om te peilen of hij voor de derde keer in zijn carrière bondscoach wil worden van Oranje.

Dat meldt de NOS. Het Algemeen Dagblad bracht eerder vandaag (donderdag) naar buiten dat Van Gaal de favoriete kandidaat is voor de KNVB. Volgens de bond heeft Oranje op weg naar het WK 2022 in Qatar behoefte aan een ervaren trainer. Na een interne evaluatie van het mislukte EK heeft de KNVB geconcludeerd dat Van Gaal de best mogelijke kandidaat is.

Sinds het vertrek van Frank de Boer zijn vanuit de media, naast Van Gaal, ook diverse andere namen naar voren geschoven. Een aantal van hen - Joachim Löw, Alfred Schreuder, Henk ten Cate en Erik ten Hag - bedankten om verschillende redenen. Giovanni van Bronckhorst zei afgelopen weekend wel beschikbaar te zijn.

De KNVB wil op korte termijn een nieuwe bondscoach strikken, aangezien in september drie cruciale WK-kwalificatieduels op het programma staan. Over twee maanden speelt Oranje tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen