Feyenoord heeft vertrouwen in eventuele rechtszaak Advocaat

Feyenoord heeft vertrouwen in eventuele rechtszaak Advocaat

8 juli 2021 – Feyenoord erkent dat het een financieel geschil heeft met Dick Advocaat. De oud-trainer van de Rotterdammers claimt een bonus voor het bereiken van Europees voetbal, maar Feyenoord meent recht te doen aan het contract dat Advocaat had in De Kuip. De club is niet bang voor een mogelijke rechtszaak.

Advocaat deed donderdagochtend in een talkshow van Voetbal International zijn beklag over Feyenoord. De Kleine Generaal zegt recht te hebben op een bonus, maar Feyenoord schaart het bereiken van de voorronde van de Conference League niet onder Europees voetbal.

Lees meer: Feyenoord en Advocaat in de clinch: "Ik vond dat zó laag"

RTV Rijnmond deed navraag bij Feyenoord en de club bevestigt de gesprekken met hun oud-trainer. "Clubs keren bonussen uit op het moment dat je resultaten haalt die ook extra financiën voor de club opleveren. Dat is nu niet aan de orde. De voorrondes Conference League zijn bewust niet in het contract opgenomen, want dit kost Feyenoord eerder geld dan dat het substantieel iets oplevert", aldus een woordvoerder. "Feyenoord betreurt deze gang van zaken, maar ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet."

gerelateerd