"Hopelijk voor mij realistisch om weer international te worden"

8 juli 2021, 12:25

Wesley Hoedt heeft de hoop op Oranje niet opgegeven. De zesvoudig international is ook realistisch en weet dat de concurrentie achterin bij het Nederlands elftal moordend is. Bij zijn nieuwe club Anderlecht hoopt de verdediger zich wel weer in de picture te spelen.

Hoedt werd in 2017 voor de laatste keer opgeroepen voor Oranje. "Ik ben trots dat ik al aan zes interlands voor Nederland zit. Van de generatie van 1994 zijn er weinig die het zover brachten", zegt Hoedt in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk hoop ik nog op een selectie, maar dan zal ik héél goed moeten zijn. De concurrentie is enorm. Je hebt Virgil van Dijk, maar ook Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. In Nederland zijn ze altijd bezig over De Ligt, maar De Vrij is ondergewaardeerd. Hij was de beste verdediger in Italië. Hopelijk is het voor mij realistisch om via Anderlecht weer international te worden. In die optiek wordt het belangrijk om snel Champions League te spelen."

De oud-speler van AZ tekende vorige maand een contract bij Anderlecht, dat hem definitief verloste van Southampton. De voorgaande seizoenen speelde Hoedt op huurbasis voor Antwerp en Lazio. "Nu wilde ik stabiliteit. (...) Ik ben niet naar Anderlecht gekomen voor Jan Lul. Ik had ook opties in Italië, Engeland, Duitsland, maar dat waren teams die spelen voor de plaatsen 7 tot 12 in de competitie. Waarvoor doe je dan mee? Bij het uitspreken van ambities moet je altijd voorzichtig zijn, maar als Nederlander ben ik directer: we gaan voor het hoogste."

Hoedt wil en mag geen woorden meer vuil maken aan zijn periode bij Southampton. "In het eerste jaar was ik basisspeler. Daarna werd Ralph Hasenhüttl coach en kreeg mijn carrière een deuk. Daar is al genoeg over gezegd. Het is contractueel vastgelegd dat we daar niet meer over praten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen