Feyenoord en Advocaat in de clinch: "Ik vond dat zó laag"

Feyenoord en Advocaat in de clinch: "Ik vond dat zó laag"

8 juli 2021 – Dick Advocaat ligt in de clinch met Feyenoord. De oud-trainer van de Rotterdammers zegt recht te hebben op een bonus, maar de club denkt daar anders over. Volgens Advocaat is daarover het laatste woord nog niet gesproken. Advocaat kaartte de situatie donderdagochtend aan bij de VI EK Live-talkshow, waar hij te gast was. "Het gaat om het principe, niet om het geld. We hebben Feyenoord in bijna twee jaar op een hele positieve manier neergezet."

Advocaat zegt recht te hebben op een bonus als Feyenoord zich onder zijn leiding kwalificeerde voor Europees voetbal. Als winnaar van de play-offs veroverde Feyenoord een ticket voor de voorronde van de Conference League. "Dat is Europees voetbal", aldus Advocaat. "Daar hebben ze bij Feyenoord trouwens een ander idee over: zij vinden dit geen Europees voetbal. Dat krijgt nog wel een staartje..."

Lees ook: Advocaat vertelt over hoe hij botste met selectie van Feyenoord

Volgens Advocaat staat de Europese bonus vermeld in zijn contract. "Maar daar staat de naam 'Conference League' niet in, want die competitie bestond toen nog niet... Ik moest dit toch even kwijt, want ik vond dat zó laag. Er is contact over, ja. Of er beweging in de zaak zit? Ja, negatieve beweging, want zij vinden het géén Europees voetbal."

Lees meer: Feyenoord heeft vertrouwen in eventuele rechtszaak Advocaat

gerelateerd