Volop onbegrip over Makkelie: "VAR laat hem in de steek"

8 juli 2021, 08:30   Bijgewerkt: 8 juli 2021, 08:59

Denemarken neemt met een bittere nasmaak afscheid van het EK. Het elftal van Kasper Hjulmand verraste met het bereiken van de halve finale en was het ook nog eens dichtbij het bereiken van de eindstrijd. Een zeer omstreden gegeven penalty door Danny Makkelie aan Engeland, liet de Deense droom uiteen spatten. Denemarken houdt dan ook gemengde gevoelens over aan de uitschakeling.

In de verlenging legde Makkelie na licht contact tussen Raheem Sterling en Joakim Maehle op de stip. "Ik zie er geen penalty in. Het is vrij duidelijk dat Sterling zijn been liet hangen", zei Hjulmand na afloop. "Een wedstrijd kun je altijd verliezen, maar het is echt jammer dat het op deze manier gebeurt. Het voelt bitter om op deze wijze het toernooi te verlaten. De strafschop maakte het verschil, het maakt me boos."

Bij de Deense media overheerst de trots, maar wordt de strafschop niet onbesproken gelaten. 'Waar was de VAR (Pol van Boekel, red.) na dit kleine beetje contact tussen Maehle en Sterling? Moest hij niet ingrijpen na het besluit van Makkelie?', schrijft Jyllands Posten.

Lees ook: Kenneth Pérez woest: 'Hans Anders voor Team Makkelie'

Ook een ander voorval krijgt de aandacht. Bij de penalty scheen iemand met een laserpen op het gezicht van de Deense doelman Kasper Schmeichel. 'Een walgelijke en laffe truc die eerder is gezien. Vlak voor de strafschop probeerde een fan op Wembley Schmeichel te verblinden met een laserpen. De doelman redde de penalty, maar in de rebound maakte Kane de 2-1', schrijft Ektrabladet.

Mourinho en Wenger

De Deense frustratie over de strafschop krijgt bijval van onder meer José Mourinho en Arsene Wenger. "Het was nooit een strafschop. Nooit. Het best team won, Engeland verdiende dat. Maar in mijn ogen was dat nooit een strafschop. Jammer dat die is gegeven. Denemarken is bedrogen", sprak Mourinho bij talkSport.

Lees meer: "Makkelie en Van Boekel hebben er een teringzooi van gemaakt"

"Hij had op z'n minst zelf naar het scherm moeten gaan. Ik snap niet waarom de mensen in de VAR-kamer dat niet hebben gevraagd. Voor mij was het geen strafschop. De VAR laat de scheidsrechter in de steek", aldus Wenger bij beIN Sports.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen