Uit beeld geraakte Bouy tekent na verloren jaren in Qatar

7 juli 2021, 21:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ouasim Bouy is na zijn vertrek bij Leeds United weer onder de pannen. De 28-jarige middenvelder vervolgt zijn loopbaan Al Kharaitiyat SC, waarmee hij volgend seizoen uitkomt op het tweede niveau van Qatar.

Bouy is een bekende naam in de Nederlandse voetbalwereld, maar zijn carrière is nooit echt van de grond gekomen. Op jonge leeftijd verruilde hij Ajax voor Juventus, waar hij niet doorbrak. De club uit Turijn verhuurde hem achtereenvolgens aan Brescia, Hamburger SV, Panathinaikos, PEC Zwolle, Palermo en opnieuw PEC Zwolle. In 2017 tekende Bouy bij Leeds United.

Maar net als bij Juventus kwam Bouy niet uit de verf bij Leeds United. De club verhuurde hem aan CD Leonesa en PEC Zwolle, waarna hij in de zomer van 2019 keerde naar Engeland. Bij Leeds stond de middenvelder de afgelopen twee seizoenen op de loonlijst, maar spelen deed hij niet.

Zo heeft Bouy, op 28-jarige leeftijd, nog maar 109 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. In Qatar wordt hij teamgenoot van Mohammed Osman, voormalig speler van Vitesse, Telstar en Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen