Besiktas wil PSV verlossen van overbodige Bruma

Besiktas wil PSV verlossen van overbodige Bruma

7 juli 2021 – PSV kan Bruma mogelijk slijten in Turkije. Besiktas heeft zich bij de Eindhovense club gemeld voor de 26-jarige vleugelaanvaller, zo schrijft het Eindhovens Dagblad woensdagmiddag. Bruma geniet ook belangstelling van andere clubs, waaronder de Turkse promovendus Adana Demirspor.

Naast Besiktas en Adana Demirspor hebben zich inmiddels ook andere clubs gemeld voor de aanvaller die PSV twee jaar geleden twaalf miljoen euro kosttw. De kans is groot dat Eindhovenaren flink verlies gaan maken op de Portugees, die de hoge verwachtingen in het Philips Stadion geen moment heeft kunnen waarmaken. Bij PSV beschikt Bruma over een contract dat nog drie jaar doorloopt.

Bruma speelde in totaal slechts 35 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor vijf doelpunten. Het afgelopen seizoen werd de aanvaller gestald bij Olympiakos, waar hij enigszins opleefde. De Griekse grootmacht had de optie om Bruma definitief overnemen, maar besloot geen gebruik te maken van de koopclausule. Bruma opnieuw op huurbasis laten gaan is ook bespreekbaar voor PSV.

Mvogo
Waar Bruma op weg is naar de uitgang bij PSV, gaat men er in Eindhoven vanuit dat Yvon Mvogo binnenkort aansluit bij de selectie van trainer Roger Schmidt. RB Leipzig kan de Zwitserse doelman tot 16 juli terugroepen, maar op dit moment lijkt het erop dat de Duitse club dat niet gaat doen.

Leipzig zou alleen van de clausule gebruik willen maken als Mvogo kan worden verkocht. Blijft de gehuurde doelman bij PSV, dan moet hij het komende seizoen de concurrentiestrijd aangaan met de van FC Twente overgekomen Joël Drommel.

gerelateerd