Schmidt wil Ajax uitdagen met PSV: "Het gat was te groot"

7 juli 2021, 15:10

Roger Schmidt bereidt zich momenteel met PSV voor op het nieuwe seizoen. De Duitse oefenmeester heeft hoge verwachtingen van zijn ploeg en wil een serieuze rol spelen in de strijd om de landstitel. Schmidt vindt dat de Eindhovenaren het vuur afgelopen voetbaljaar niet genoeg aan de schenen van Ajax hebben gelegd.

"Ik denk dat we tactisch nog een stuk sterker kunnen worden", vertelt Schmidt in een interview op de clubwebsite. "Met name in het teamspel. Zo kunnen we succesvoller zijn in balveroveringen. Dat ging afgelopen seizoen bij vlagen goed, maar bij vlagen ook helemaal niet. We waren niet stabiel. Dat moet echt beter om komend seizoen succesvol te kunnen zijn. Het gat met Ajax was groot. Te groot."

Schmidt verwelkomde al verschillende nieuwelingen bij PSV en de Duitser is blij dat die aanwinsten er nu al zijn. "We konden wel wat nieuwe energie in het team gebruiken. Het ding is dat een eerste jaar met een nieuwe speelstijl, die door een gedeelte van de spelersgroep wel en door een ander deel nog niet beheerst wordt, altijd wat problemen oplevert. Ik denk dat we op dit moment een goede mix hebben. De balans is door de nieuwe aanwinsten beter dan afgelopen seizoen."

Dat Schmidt graag in zijn bijzondere 4222-systeem speelt, is in Nederland geen geheim meer. Toch is die formatie voor hem niet heilig en staat hij ervoor open om dingen te wijzigen. "Ik wil dat we gedurende het seizoen tactisch flexibel zijn. We staan altijd open voor nieuwe zaken en spelsystemen. Het enige wat voor mij onbespreekbaar is, is het veranderen van onze actieve manier van spelen", aldus de coach, die geen rekening mee lijkt te houden met Denzel Dumfries en Donyell Malen.

Dumfries en Malen hebben momenteel nog vakantie vanwege het EK. Daarna lijken zij een transfer te maken en niet meer terug te keren bij PSV. Schmidt laat die zaken echter liever over aan technisch manager John de Jong. "Er is een trend in het voetbal gaande dat de markt voor spelers pas laat op gang komt. Dat zag je afgelopen seizoen ook bij PSV. Ik focus me op de spelers die nu hier zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen