Engelsen ontspannen richting halve finale: "We gaan genieten"

7 juli 2021, 14:38   Bijgewerkt: 7 juli 2021, 14:47

Terwijl heel Engeland in rep en roer is voorafgaand aan de halve finale tegen Denemarken, blijft de nationale ploeg nuchter. De manschappen van bondscoach Gareth Southgate lopen niet te hard van stapel en willen nog niet spreken van 'It's coming home'. Southgate trapte een dag voor de wedstrijd zelf ook op de rem.

"Onze geschiedenis in voetbal is eigenlijk niet zo goed als we hier graag geloven", vertelde de bondscoach over de euforie in Engeland. "Mijn spelers zetten tijdens dit toernooi grote stappen, maar we hebben nog niet een keer in de finale van het EK gestaan. Zelfs Denemarken is al ooit Europees kampioen geworden. Ik denk dat veel mensen in Engeland de feiten nog wel eens willen vergeten."

Shaw speelt een sterk toernooi en blijft nuchter als het gaat om de eindzege. "We weten dat dit een groot moment is en gaan er alles aan doen om te winnen. Toch blijven we rustig en kalm. In de bus gaan we zoals altijd een potje UNO spelen om onze gedachten van het voetbal af te kunnen houden. We moeten altijd kalm, cool en klaar zijn voor de wedstrijd", aldus de linksback van Manchester United.

Engeland speelt vanavond (21.00 uur) de halve finale van het EK op Wembley tegen Denemarken. Op het spel staat een ticket voor de finale, die aanstaande zondag (21.00 uur) in datzelfde stadion wordt gespeeld. Dinsdagavond wist Italië zich na het nemen van strafschoppen ten koste van Spanje al te plaatsen voor de eindstrijd. Vanavond staat Engeland - Denemarken onder leiding van Danny Makkelie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen