'Bale stopt in 2022 met clubvoetbal, maar wil wel naar het WK'

7 juli 2021, 13:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gareth Bale overweegt zijn loopbaan op een bijzondere manier te gaan beëindigen. De 31-jarige aanvaller van Real Madrid zou er serieus over nadenken om in de zomer van 2022 te stoppen met clubvoetbal. Hij wil daarna echter nog wel met Wales naar het WK, dat eind 2022 plaatsvindt in Qatar.

Dat zijn volgens het Engelse medium The Mirror op dit moment de plannen van Bale. De linkspoot keert deze zomer terug bij Real Madrid, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Tottenham Hotspur. Daar kwam de aanvoerder van Wales wel regelmatig aan spelen toe en zodoende was hij fit om met zijn land aan te treden op het Ek. De achtste finale bleek het eindstation.

Het lijkt er dus op dat Bale zich weer gaat melden in Madrid, waar Carlo Ancelotti terug is gekeerd als hoofdtrainer. Wellicht krijgt de ex-speler van Southampton van hem meer speeltijd dan hij onder de vorige coach Zinédine Zidane kreeg. Bale staat sinds de zomer van 2013 onder contract in het Estadio Santiago Bernabéu en won zestien hoofdprijzen zijn huidige werkgever.

Als zijn contract over een jaar ten einde is, lijkt Bale het dus genoeg te vinden en ermee te stoppen. De 96-voudig international wordt volgende maand 32 en wil dus nog wel met de nationale ploeg naar het WK in Qatar. Dan moeten de Welshmen zich wel zien te plaatsen voor dat toernooi. Na twee wedstrijden in de kwalificatie staat Wales op drie punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen