Luis Enrique gooit het roer om bij Spanje, Italië met Emerson

6 juli 2021, 20:02

Luis Enrique heeft zijn opstelling voor de halve finale van het EK dinsdagavond omgegooid. De oefenmeester heeft Álvaro Morata op de bank gezet en start tegen Italië met een valse nummer negen in de punt van de aanval. Ook Pablo Sarabia en Pau Torres zijn bankzitters bij de nationale ploeg van Spanje.

Daarmee hoopt de bondscoach het al meer dan dertig duels ongeslagen Italië in de halve finale te verslaan en zich te plaatsen voor de eindstrijd op Wembley. Dat hij voor een valse nummer negen kiest, is best opmerkelijk, aangezien Morata in de kwartfinale belangrijk was voor Spanje met een fraaie goal in de verlenging. Dani Olmo en Ferran Torres bezetten de vleugels dinsdagavond, Eric García keert achterin weer terug.

Bij Italië zijn er weinig veranderingen in het elftal van bondscoach Roberto Mancini. Aan de linkerkant is Chelsea-back Emerson Palmieri de vervanger van de geblesseerde Leonardo Spinazzola. Met die wisseling probeert Italië voor de 33ste keer ongeslagen te blijven: de laatste ploeg die wist te winnen van Gli Azzurri, was Portugal in september 2018.

Opstelling Spanje: Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Eric García, Jordi Alba; Busquets, Koke, Pedri; Dani Olmo, Ferran Torres, Oyarzabal.

Opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen