Dusan Tadic blijft Ajax trouw: "Dit is mijn droomclub"

Dusan Tadic blijft Ajax trouw: "Dit is mijn droomclub"

6 juli 2021 – Dusan Tadic gaat niet in op de interesse van AC Milan. De 32-jarige aanvoerder van de Amsterdammers wordt al weken gevolgd door de Italiaanse topclub, maar kan de komst van de Serviër definitief uit het hoofd zetten. Dat bevestigt de linkspoot aan De Telegraaf en Voetbal International. "Dit is mijn droomclub", verklaart Tadic zijn langere verblijf in Amsterdam.

Eerder liet technisch directeur Marc Overmars al weten niet open te staan voor een vertrek van de aanvoerder, die bij AC Milan de voorhoede zou moeten vormen met Zlatan Ibrahimovic. Milan had een jaarsalaris van vier miljoen euro over voor de Servische aanvaller, maar Tadic gaat niet in op die avances. Hij lijkt daarmee zijn loopbaan af te gaan sluiten in Amsterdam.

Dat Ajax hem kostte wat het kost wilde houden, maakt Tadic trots. "Dat motiveert mij alleen maar om wat terug te geven aan de club. Om hard te werken en het allerbeste uit mezelf te halen voor de club", stelt hij. Teleurgesteld is hij zeker niet. "Hoe kan ik teleurgesteld zijn dat een transfer naar AC Milan niet doorgaat? Ik speel voor mijn droomclub. Ik ben er heel trots op. (...) Ze hebben contact gehad met mijn zaakwaarnemer. Niet met mij, ik wil me alleen focussen op voetbal." 

Ajax en Tadic kunnen met recht spreken van een droomhuwelijk. De aanvaller, die in 2018 werd opgepikt bij Southampton, was afgelopen seizoen goed voor veertien treffers en achttien assists in de Eredivisie. In totaal staat zijn teller in 149 optredens voor Ajax op 76 goals en 70 assists. Ajax is zelf ook bezig met het versterken van de selectie. Steven Berghuis geldt als belangrijke kandidaat om de voorhoede te versterken.

"Het is kansloos dat ze nu onze captain weghalen", vliet Overmars eerder weten. "Onze aanvoerder zal dit jaar niet vertrekken. Hij is zo belangrijk voor de club, in meerdere facetten. Hij is het cement tussen de stenen. Het is dus een duidelijke nee van onze kant, hij is niet te koop." Diverse Italiaanse bronnen meldden dat Tadic zijn jawoord al had gegeven aan AC Milan, maar van een transfer komt het dus niet.

gerelateerd