Pak slaag voor Vitesse door Ajax-target, debuutzege Van Bommel

6 juli 2021, 18:29

Vitesse is duidelijk nog niet klaar voor de herstart van de Eredivisie. De Arnhemmers hebben een gevoelige nederlaag geleden tijdens de derde oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Het Deense FC Nordsjaelland was met 5-0 te sterk. Voor Mark van Bommel verliep zijn eerste duel als coach van VfL Wolfsburg juist wél zoals gehoopt.

Vitesse speelde een wedstrijd van 120 minuten tegen de Denen, verdeeld over drie delen van veertig minuten. Daarin kreeg Vitesse uiteindelijk vijf goals om de oren. Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana speelde een hoofdrol tegen de Arnhemmers. Hij tekende voor de derde treffer van de middag, nadat kort daarvoor voormalig NAC-spits Sadiq Umar de tweede treffer voor zijn rekening had genomen.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt tot dusverre teleurstellend. Tegen AEK Athene en Lokomotiv Zagreb werd met 3-1 verloren.

Van Bommel

Voor Mark van Bommel was er meer reden om te lachen. De voormalig middenvelder maakte tijdens het oefenduel met het Duitse Erzgebirge Aue zijn officieuze debuut als hoofdtrainer van VfL Wolfsburg en zag zijn ploeg een 2-1 overwinning boeken. De jeugd greep zijn kans onder de nieuwe hoofdcoach. De zeventienjarige talenten Matthew Meier en Sean Busch hielpen Van Bommel aan de overwinning.

De Nederlander kon nog niet beschikken over landgenoot Wout Weghorst, die na het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal nog geniet van zijn vakantie. Wolfsburg gaat dit seizoen strijden op drie fronten. Naast de Duitse competitie en de beker mag het ook dromen van succes in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen