Prachtig gebaar: Eriksen en artsen eregasten bij EK-finale

Prachtig gebaar: Eriksen en artsen eregasten bij EK-finale

6 juli 2021 – De UEFA heeft Christian Eriksen en de artsen die zijn leven redden uitgenodigd als eregasten voor de finale van het Europees kampioenschap op Wembley. De Deense middenvelder ging tijdens het EK-openingsduel van Denemarken tegen Finland naar de grond met een hartaanval, maar adequaat handelen van de medische staf redde zijn leven.

De toegesnelde artsen, die vrijwel direct begonnen met reanimatie, hebben ervoor gezorgd dat Eriksen nauwelijks schade heeft opgelopen na de hartaanval. De UEFA beloont dat met een VIP-uitnodiging voor de zes artsen die uitstekend handelden. Ook Eriksen en zijn vrouw zijn uitgenodigd. Het is niet duidelijk of Eriksen op de uitnodiging ingaat.

Peder Ersgaard, een van de helden die Eriksen van de dood behoedde, is er wel bij. "Ik ben echt heel gelukkig, ik voel me net een kind op Kerstavond", aldus Ersgaard in gesprek met het Deense Fagbladet. "Ik ben natuurlijk heel blij met mijn eigen handelen, maar ook met dat van mijn collega's. Het was geen eenmansactie, we hebben dit samen gedaan."

Woensdagavond wordt duidelijk welke ploegen in de finale staan. Het land van Eriksen mag nog altijd dromen van een plek in de eindstrijd. Denemarken neemt het woensdag op tegen Engeland. Dinsdagavond strijden Italië en Spanje om de andere plek in de finale.

gerelateerd