PSG heeft beet: alleen Neymar en Mbappé duurder dan Hakimi

6 juli 2021, 18:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain heeft een officieel akkoord bereikt met Achraf Hakimi over een transfer. De rechtsback van Inter heeft zijn medische keuring doorlopen en tekent een contract tot de zomer van 2026. Hakimi moet het sterrenensemble van PSG opnieuw van een kwaliteitsinjectie gaan voorzien.

Zijn huidige werkgever Inter ontvangt naar verluidt een bedrag van rond de zeventig miljoen euro voor Hakimi, die de komende jaren de rechterflank moet gaan bestrijken. Slechts twee spelers werden voor meer geld weggekocht bij hun club: PSG betaalde in 2017 liefst 222 miljoen euro voor Neymar, terwijl Kylian Mbappé voor 145 miljoen werd overgenomen van AS Monaco. PSG betaalt meteen zestig miljoen euro, maar dat bedrag kan via bonussen oplopen tot 71 miljoen.

Lees ook: Dit wordt de ongekende sterrenformatie van PSG

De 22-jarige Hakimi doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar werd daar nooit vaste waarde. Vanaf 2018 speelde hij twee seizoenen op huurbasis voor Borussia Dortmund, waar hij een miljoenentransfer naar Inter verdiende. Daar werd de Marokkaan al snel een belangrijke schakel in het Milanese succesverhaal: Inter kroonde zich twee maanden geleden voor het eerst sinds 2010 tot Italiaans landskampioen.

Hakimi is de tweede zomeraanwinst van Paris Saint-Germain, dat eerder al Georginio Wijnaldum oppikte bij Liverpool. De middenvelder was transfervrij nadat zijn contract in Engeland afliep. PSG hoopt binnenkort ook de transfervrije Sergio Ramos en Gianluigi Donnarumma te contracteren. Ook die deals lijken in kannen en kruiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen