Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Alderweireld: "Zonder prijs is deze generatie niet mislukt"

Alderweireld: "Zonder prijs is deze generatie niet mislukt"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 juli 2021 – In België droomde men van het winnen van het EK, maar weer wist de gouden generatie niet te oogsten. Toby Alderweireld gelooft niet dat het Europees kampioenschap de laatste kans was voor de Belgen om een prijs te winnen. Maar wordt volgend jaar ook het WK niet gewonnen, dan is volgens de 32-jarige verdediger de generatie niet mislukt.

België werd afgelopen vrijdag uit het EK gekegeld door Italië (1-2). Velen zag het EK als laatste kans voor de Rode Duivels om een hoofdprijs te winnen, maar Alderweireld denkt daar anders over. "Ik kan niet voor iedereen spreken, maar mijn gevoel is ook dat iedereen door gaat trekken tot het WK volgend jaar. Ook voor mij kan het. Ik heb hier laten zien dat ik fit ben, op niveau. Ik ben 32, ik kan nog zeker anderhalf jaar doortrekken", zegt hij in een interview in Sport/Voetbalmagazine.

Op de vraag of de generatie is mislukt als België ook volgend seizoen het WK niet weet te winnen, is Alderweireld duidelijk. "Wat je achterlaat zijn de mooie momenten die je de Belgen hebt gegeven. Elke Belg mag trots zijn op deze generatie die er alles voor heeft gedaan en gelaten. Ik ga mezelf - en ik denk dat ik hier voor de ploeg mag spreken - wé gaan onszelf niks kunnen verwijten."

Met onder meer Alderweireld zelf (32), Axel Witsel (32), Dries Mertens (34), Jan Vertonghen (34) en Thomas Vermaelen (35) lopen in de Belgische selectie aardig wat oudere spelers rond. Bovendien tikken Eden Hazard en Kevin De Bruyne inmiddels de 30 ook al aan. Samen met Zweden hadden de Belgen zelfs de oudste EK-selectie.

Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd