'OGC Nice wil Stengs voor tien miljoen euro inlijven'

6 juli 2021, 10:57   Bijgewerkt: 6 juli 2021, 14:33

OGC Nice heeft zijn oog laten vallen op Calvin Stengs, zo weet Nice-Matin dinsdagmorgen te melden. De Zuid-Franse club heeft volgens verschillende bronnen van de aanvaller van AZ zijn prioriteit gemaakt voor de positie van rechteraanvaller. Het lokale medium denkt dat Stengs rond de tien miljoen euro moet kosten.

Dat lijkt wat aan de lage kant. Stengs ligt nog tot medio 2023 vast in Alkmaar en staat er ondanks een tegenvallend seizoen internationaal goed op. De afgelopen maanden is de zevenvoudig Nederlands international met meerdere clubs in verband gebracht, waaronder Atalanta. Die interesse lijkt zich vooralsnog niet te hebben geconcretiseerd, maar Nice lijkt zich wel voor Stengs te gaan melden.

Nice, de club van Kasper Dolberg, eindigde het afgelopen seizoen op de negende plaats in de Ligue 1 en speelt daardoor volgend seizoen geen Europees voetbal. De Zuid-Franse club heeft naar verluidt ook Jérémie Boga van Sassuolo in het vizier, maar voor zijn handtekening ondervindt Nice veel concurrentie. Bovendien ligt de vraagprijs, tussen de 20 en 25 miljoen euro, heel hoog.

Stengs gaf onlangs in een interview in Voetbal International aan niet zeker te weten of hij volgend seizoen nog steeds bij AZ speelt. "Misschien zou het voor mijn ontwikkeling wel goed zijn", zei hij over een vertrek. "Het zou zomaar kunnen. Ik sluit niks uit. Of er iets speelt? Nee. Maar als het wel zo was, zou ik het ook niet zeggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen