'Pikante deal Kees de Boer, Mulenga definitief terug in Eredivisie'

5 juli 2021, 23:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kees de Boer heeft zijn pikante transfer afgerond. De 21-jarige middenvelder verruilt ADO Den Haag definitief voor mede-degradant VVV-Venlo. De Boer liet afgelopen week zijn contract bij het financieel dolende ADO ontbinden, waardoor hij op zoek kon naar een nieuwe werkgever. In Limburg zal De Boer hopen op een terugkeer naar de Eredivisie.

Dat meldt De Limburger, dat weet dat De Boer waarschijnlijk een tweejarig contract ondertekent. Eerder werden ook al Sven Braken en Brian Koglin langer gebonden. Volendammer De Boer moet voor een kwaliteitsimpuls op het middenveld gaan zorgen. De Boer speelde in de jeugd van Ajax en verkaste op jonge leeftijd naar het Welshe Swansea City, waar een doorbraak uitbleef. In 2020 koos hij voor een transfer naar ADO Den Haag.

Mulenga

Go Ahead Eagles en Jacob Mulenga zijn zo goed als rond over een contract voor een extra seizoen bij Go Ahead Eagles. De 37-jarige aanvaller uit Zambia keert daardoor terug in de Eredivisie. Namens FC Utrecht speelde de spits tussen 2009 en 2014 al honderd wedstrijden voor de Domstedelingen, waar hij een zeer succesvol verblijf kende. Via Adana Demirspor, Shijiazhuang EB en Liaoning Hongyun keerde hij in 2020 terug in Nederland.

Met Go Ahead Eagles wist de spits, afgelopen seizoen goed voor zes treffers, promotie naar de Eredivisie af te ronden. Volgens De Stentor zijn Mulenga en Go Ahead 'nagenoeg rond' over een deal. Alleen de laatste plooien dienen nog gladgestreken te worden. Mulenga kan op vrijdag 13 augustus zijn officiële rentree maken in de Eredivisie, tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen