Spanje moet mogelijk sterkhouder missen; Pedri vreet minuten

5 juli 2021, 23:04

Spanje bereidt zich voor op een van de meest cruciale ontmoetingen van het jaar. In de halve finale van het Europees kampioenschap wacht een ontmoeting met het ijzersterke Italië, dat al 28 duels op rij ongeslagen is. Middenvelder Pedri van FC Barcelona kan niet wachten om opnieuw te laten zien wat hij in huis heeft. Bondscoach Luis Enrique lijkt overigens niet over al zijn spelers te kunnen beschikken. 

Pedri is in ieder geval wel van de partij. "Ik vind de druk best wel fijn", vertelt de nog altijd pas achttienjarige middenvelder op de persconferentie. "Maar het is niet het Spanje van Pedri. We zijn samen een goed team en hebben samen een plek in de halve finale van het EK verdiend." Pedri is vooral benieuwd naar zichzelf in een grote wedstrijd als deze. "Ik wil graag weten of ik op mijn best kan zijn in dit soort wedstrijden."

Pedri is pas net volwassen, maar deed afgelopen seizoen bij FC Barcelona al 37 competitiewedstrijden mee. Ook op het EK is hij een vaste waarde. "Ik houd ervan om veel te spelen", vertelt hij over zijn overvolle schema. "Na de wedstrijden probeer ik altijd veel rust te pakken en goed te eten. Ik weet dat ik veel minuten maak, maar dat doe ik graag."

De Spanjaarden lijken niet te kunnen beschikken over Pablo Sarabia. De buitenspeler van Paris Saint-Germain is niet fit en was daardoor de afgelopen dagen bezig met een race tegen de klok. Trainer Luis Enrique liet doorschemeren dat hij die strijd lijkt te gaan verliezen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen