Dolberg kan magisch record breken: "Dat zou geweldig zijn"

5 juli 2021, 20:22

Kasper Dolberg maakt zich met de Deense nationale ploeg op voor de halve finale van het EK. Daarin zijn de Engelsen de tegenstander op Wembley. De ploeg van Kasper Hjulmand moet nog slechts één horde nemen op weg naar de eindstrijd. De voormalig spits van Ajax kan in de komende twee duels geschiedenis schrijven. 

De aanvaller van OGC Nice staat nu namelijk op drie treffers tijdens dit EK, na twee goals tegen Wales en eentje tegen de Tsjechen. Als hij nog eenmaal tot scoren komt, is hij de Deen met de meeste doelpunten ooit op een Europese eindronde. Dat lukte zelfs geen speler uit de gouden generatie van 1992, toen de Denen Europees kampioen werden. "Dat zou echt heel geweldig zijn", wordt Dolberg geciteerd door het Deense BT. "Het zou natuurlijk fantastisch zijn om dat record te pakken."

Ook de topscorerstitel voor het huidige EK is niet uitgesloten. Koplopers van dat klassement Patrik Schick en Cristiano Ronaldo staan op vijf goals, maar zijn uitgeschakeld. "Ik ga er zeker voor. Ik probeer zo vaak mogelijk te scoren en dan zien we het wel. Of dat moeilijk is? Dat weet ik niet."

De 23-jarige spits staat woensdagavond tegenover de Engelsen. "Dit heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten", doelt hij op spelen in Wembley. Je voelt dat iedere wedstrijd nu de belangrijkste is die we ooit gaan spelen. Het is fijn om te merken dat we erop kunnen vertrouwen dat iedereen volop gas geeft."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen