Denen vragen Britse premier Johnson wakker te worden

5 juli 2021, 18:46

Denemarken doet een beroep op de Britse premier Boris Johnson. Bondscoach Kasper Hjulmand hoopt dat Johnson een paar duizend Deense fans toelaat in het Verenigd Koninkrijk voor de halve finale van het EK tegen Engeland. Met de huidige coronamaatregelen is dat niet mogelijk. De Denen vragen de Britten een uitzondering te maken.

Volgens de regels moeten personen die Groot-Brittanië inreizen, eerst tien dagen in quarantaine. Ook voor gevaccineerde personen geldt deze quarantaineplicht. Als er geen politiek akkoord komt, heeft de Deense ploeg woensdag in de halve finale tegen Engeland op Wembley amper steun van de eigen fans.

De Deense bond heeft meer dan vijfduizend tickets beschikbaar, maar het is de vraag of die allemaal worden verkocht. Met de huidige regels zouden alleen in Groot-Brittannië woonachtige Denen de wedstrijd kunnen bezoeken. "We hopen dat Boris Johnson wakker wordt en toegang geeft aan duizenden Deense fans", zegt Hjulmand tegen Jyllands-Posten.

Denemarken speelde de achtste finale in Amsterdam en de kwartfinale in Baku. In beide steden waren de regels minder streng dan in Groot-Brittanië. "Een meerderheid van onze fanatieke fans boekte een ticket naar Baku. Wij weten hoe veel moeite ze daarvoor hebben gedaan. Hun support heeft ons zoveel geholpen", aldus Hjulmand.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen