Marokko
0 – 0
Spanje

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'FC Utrecht wijst eerste miljoenenbod op Kerk af'

'FC Utrecht wijst eerste miljoenenbod op Kerk af'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

5 juli 2021 – FC Utrecht moet vrezen voor het vertrek van sterkhouder Gyrano Kerk (25). De Domstedelingen hebben namelijk een officieel bod ontvangen vanuit Anderlecht voor de buitenspeler. De eerste poging van vier miljoen euro is weliswaar afgewezen, maar de Belgische topclub wil een nieuw bod uitbrengen en de hoofdrolspeler zou de overstap zelf ook zien zitten.

Dat schrijft De Telegraaf maandagmiddag althans. Volgens de ochtendkrant is de kans groot dat Anderlecht zich op korte termijn met een nieuw bod gaat melden bij FC Utrecht, dat al langer rekening houdt met een vertrek van Kerk. De rappe buitenspeler maakt al jarenlang een prima indruk, maar tot een transfer kwam het nog niet. Eerder wilde John van den Brom hem al naar RC Genk halen, maar ook dat ging niet door.

Wat er met de belangstelling van Anderlecht gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Volgens het medium staat Kerk zelf in elk geval wél open voor de stap naar de Jupiler Pro League. Met een nog tot 2023 doorlopend contract heeft FC Utrecht een alleraardigste onderhandelingspositie om meer te krijgen dan de geboden vier miljoen euro, plus doorverkoopclausules.

Lees ook: 'FC Utrecht moet twee sterkhouders van de hand doen'

Toch is het best een fors bedrag dat FC Utrecht vraagt, aangezien duidelijk werd dat er enkele grote namen verkocht moesten worden. Ook Simon Gustafson werd genoemd als mogelijke vertrekker. In de afgelopen jaren waren Sean Klaiber (naar Ajax), Zakaria Labyad (naar Ajax), Sébastien Haller (naar Eintracht Frankfurt) en Bart Ramselaar (naar PSV) de enige spelers van FC Utrecht die veel meer opleverden dan vier miljoen euro. 

Kerk staat al sinds 2014 onder contract bij FC Utrecht, dat hem in de jeugdopleiding oppikte bij Zeeburgia. Via een verhuurbeurt bij Helmond Sport brak de buitenspeler door in de Galgenwaard. In totaal kwam hij tot 140 officiële wedstrijden namens FC Utrecht, waarin hij 36 keer scoorde en 34 assists gaf. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd