Done deals aangekondigd: Diks, Go Ahead Eagles en Barcelona

5 juli 2021, 14:23

Kevin Diks (op archiefbeeld) heeft maandag een fraaie stap gemaakt binnen Denemarken. De transfervrije verdediger heeft een handtekening gezet onder vierjarig (!) contract bij de topclub FC Kopenhagen. Zijn verbintenis bij Fiorentina was afgelopen, waardoor hij de clubs voor het uitkiezen had.

Dat FC Kopenhagen zich meldde voor de verdediger is overigens niet gek. De afgelopen twee seizoen werd hij namelijk verhuurd aan Aarhus en namens die club maakte hij drie doelpunten (!) tegen FC Kopenhagen. Dat is bijna de helft van alle goals die de multi-inzetbare verdediger maakte in zijn in Denemarken. Bij de club die twee jaar geleden voor het laatst kampioen van Denemarken werd, staan ook onder anderen Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer onder contract. 

Go Ahead Eagles vindt stopper

Ook vanuit Deventer kwam transfernieuws: de 29-jarige centrale verdediger Gerrit Nauber is transfervrij vastgelegd door Go Ahead Eagles. De Duitser komt transfervrij over van SV Sandhausen en heeft een contract voor één seizoen getekend. De centrale verdediger speelde meer dan twintig jeugdinterlands voor onder andere Duitsland Onder-15, Onder-16, Onder-17 en Onder-18. Hij kan worden gezien als de opvolger voor de naar AZ vertrokken Sam Beukema. "Hij is een verdedigend sterke speler die ook van achteruit wil voetballen. Met zijn ervaring en uitstraling kan hij een belangrijke rol vervullen in onze spelersgroep", stelt technisch manager Paul Bosvelt op de clubsite. 

FC Barcelona loost Firpo

In Catalonië heeft men een financiële meevaller gekregen door een transfer. De overbodige linksback Júnior Firpo is verkocht aan Leeds United. De verdediger was volstrekt overbodig geworden onder Ronald Koeman, maar levert de Catalanen toch nog vijftien miljoen euro plus bonussen op. Dat is slecht nieuws voor Ajacied Nicolas Tagliafico, die ook langere tijd werd gelinkt aan de Engelse club. Maar een overstap voor hem naar de selectie van Marcelo Bielsa lijkt van de baan met deze aangekondigde done deal. 

Lees ook: Probleem Barcelona: de club moet af van 200 miljoen euro loon

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen