'Dortmund intensiveert Malen-wens: droomduo met Haaland'

'Dortmund intensiveert Malen-wens: droomduo met Haaland'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 juli 2021 – Borussia Dortmund maakt steeds serieuzer werk van de komst van PSV-aanvaller Donyell Malen. De Duitse topclub nam reeds officieel afscheid van Jadon Sancho die naar Manchester United vertrok en wil de international van het Nederlands elftal binnenhalen, maar hij kan niet worden gezien als de één-op-één vervanger van de aanvaller.

Dat schrijft het Duitse medium Kicker althans over de steeds intensiever wordende interesse vanuit BVB. De ochtendkrant stelt dat Borussia Dortmund steeds concreter wordt voor Malen, die wordt gekocht met een deel van de opbrengst van Sancho. De Engelsman levert de Duitsers zeker zo'n 85 miljoen euro op, maar slechts een klein deel daarvan mag opnieuw geïnvesteerd worden. Dortmund wil het geld ook gebruiken om de coronaschuld van 75 miljoen euro af te lossen en vijftien procent van het transferbedrag moet naar Manchester City.

Een deel wordt dus ook gebruikt voor de komst voor Malen, voor wie PSV volgens BILD zo'n dertig miljoen euro zou willen ontvangen. Of dat bedrag op tafel komt is onzeker, ook omdat Dortmund de multi-inzetbare aanvaller niet als vervanger ziet van Sancho. 'Malen speelt het liefst in het centrum van de aanval. Nieuwe coach Marco Rose kan dus rekenen op een tweekoppige aanval met Malen én Erling Haaland: met een ruit op het middenveld, zoals hij bij Borussia Mönchengladbach ook deed', stelt Kicker.

Lees ook: 'Dortmund wil Sancho-miljoenen gebruiken voor Malen'

In dat kader is het 4-2-2-2-systeem van trainer Roger Schmidt positief geweest voor Malen, die het afgelopen jaar de voorhoede vormde met veelal Eran Zahavi. Bij de Bundesliga-club zou hij opnieuw in een tweespitsensysteem uit de voeten kunnen, op voorwaarde dat de deal rondkomt. Zeker is volgens de Duitse media dat de wens om Malen binnen te halen, geïntensiveerd is. 

Reacties

gerelateerd