PSV kan dure Bruma weer slijten, Bizot bevestigt gerucht

PSV kan dure Bruma weer slijten, Bizot bevestigt gerucht

5 juli 2021 – PSV zal ook komend seizoen vermoedelijk de peperdure aankoop Bruma (26) niet meer in de selectie hebben. De overbodige buitenspeler die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Olympiakos staat ditmaal in Turkse belangstelling. Het gepromoveerde Adana Demirspor en Besiktas hebben belangstelling, Fenerbahce – anders dan in Turkije wordt beweerd – niet.

Dat schrijven onder andere het Eindhovens dagblad en Voetbal International althans. Hoewel PSV twee jaar geleden van Bruma een van de duurste aankopen van de club ooit maakte, kwam hij slechts tot 35 officiële optredens namens de Eindhovenaren, waarin hij vijfmaal scoorde en zes assists gaf. Door veel wisselingen bij PSV werd hij afgelopen seizoen verhuurd.

Veel perspectief is er voor het komende jaar op de flanken ook niet, met onder anderen Noni Madueke, Cody Gakpo, Mario Götze, Mo Ihattaren en Ritsu Doan in de selectie van trainer Roger Schmidt. Besiktas wil daarvan profiteren middels een huurdeal, mét optie tot koop. Via welke constructie Adana Demirspor buitenspeler Bruma, wiens contract doorloopt tot 2023 bij PSV, wil overnemen, is onbekend.

Bizot bevestigt interesse
Ook vanuit Alkmaar kwam een transferupdate en over Marco Bizot. De doelverdediger van AZ staat in serieuze belangstelling van het Griekse Olympiakos. Vanaf zijn vakantieadres op Kreta laat de keeper weten dat de geruchten juist zijn. "Het heeft alles wat ik wens", stelt de doelman tegenover De Telegraaf over de belangstelling van de Griekse topclub. De onderhandelingen lopen al een tijdje. "Het moet nog wel rondkomen", maakt hij nog wel een voorbehoud.

Lees ook: 'AZ moet vrezen voor vertrek van Bizot: Griekse interesse'

gerelateerd