'AZ moet vrezen voor vertrek van Bizot: Griekse interesse'

5 juli 2021, 11:06

AZ-keeper Marco Bizot (30) staat mogelijk voor een transfer naar Olympiakos Piraeus. De Griekse topclub heeft interesse getoond in de derde keeper van het Nederlands elftal, die zelf graag een nieuw avontuur aan wil gaan. Een zomers vertrek uit Alkmaar ligt dan ook voor de hand. 

Dat schrijft journalist Sander Berends althans op basis van Griekse bronnen. Bizot heeft zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken geschoven en beschikt bovendien over een aflopend contract in 2022 bij AZ, waardoor dit het laatste moment is om nog een aardig bedrag voor hem te vangen. Desondanks is er tussen beide clubs nog geen akkoord gemeld, maar zelf wil Bizot wel graag naar de Griekse competitie.

Volgens andere Griekse media zou ook Tomas Vaclík, de Tsjechische doelman die transfervrij is vertrokken bij het Spaanse Sevilla, een optie zijn om de vervanger te worden van José Sá. De Portugese doelman staat in de belangstelling van Wolverhampton Wanderers om daar op zijn beurt de opvolger te worden van Rui Patricio. 

Lees ook: Bizot sprak met Spaanse top

Wie de opvolger moet worden bij AZ van Bizot is nog onbekend. Hobie Verhulst en Rody de Boer staan ook onder contract in de A-selectie, maar geen van hen zal normaliter doorschuiven in de pikorde. Eerder kwam naar buiten dat AZ en PSV interesse hebben in Sparta-goalie Maduka Okoye, voor als respectievelijk Bizot of Yvon Mvogo zouden vertrekken. Die eerste optie is in elk geval weer wat realistischer na de nieuwe geruchten vanuit Griekenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen