Busquets steekt loftrompet over 'zeldzame topcoach' Luis Enrique

5 juli 2021, 09:35

Sergio Busquets (32) heeft de loftrompet gestoken over de Spaanse bondscoach Luis Enrique. De oefenmeester met wie hij eerder de triple won bij FC Barcelona doet het volgens de middenvelder geweldig tijdens het EK. En het is volgens hem bijzonder dat hij geen clubteam, maar landenteam doet. 

"Ik wist op voorhand dat Luis Enrique een erg goede coach was", begon de middenvelder zijn referaat tijdens de persconferentie. "Het is zeldzaam om zo'n topcoach met een nationaal team te zien werken, omdat dergelijke coaches normaal gesproken tijdens het seizoen bij een clubteam zijn. We hebben het geluk en het voorrecht om Luis Enrique als coach te hebben. Hij werkt aan zijn idee, samen met een spelersgroep waarin hij gelooft."

Hoewel de oefenmeester hem ook de aanvoerdersband heeft toegestopt bij de afwezigheid van Sergio Ramos (35), verwacht Busquets die niet per se te houden na het EK. Hij ziet de transfervrije verdediger namelijk nog gewoon terugkeren in de nationale ploeg. "Leeftijd heeft nooit iets uitgemaakt voor Enrique. Ook heeft hij Raúl Albiol (35) en Jesús Navas (35) opgeroepen. Volgens mij staat de deur voor elke goede speler open."

Lees ook: Opta berekent: Italië maakt grootste kans op EK-zege

Ook werd Busquets gevraagd naar de strijd met Italië, die dinsdagavond op de rol staat in de halve finale van het EK. "Ik vond Italië het beste team van de groepsfase. Tegen Oostenrijk hadden ze het heel moeilijk, maar in de kwartfinale waren ze duidelijk beter dan een groot land als België", is hij op zijn hoede voor de tegenstander.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen