RB Leipzig had gesprek met Brobbey over idee van Ajax

5 juli 2021, 08:30

Ajax zag Brian Brobbey (19) deze zomer transfervrij naar RB Leipzig verkassen, maar heeft nog geprobeerd om de spits terug te kopen van de Duitse topclub. Nadat Julian Nagelsmann naar Bayern München vertrok en Markus Krösche eveneens wegging, kwam de club langs bij Brobbey voor een gesprek, om hem van dat idee af te praten. 

Dat schrijft de Duitse krant BILD in een terugblik op de situatie in Amsterdam. Daar was Brobbey na het vertrek van Krösche – de man die hem had binnengehaald – en Nagelsmann – de succescoach onder wie hij graag wilde werken – gaan twijfelen over de stap naar RB Leipzig. Ook omdat hij bij Ajax een steeds grotere rol ging spelen in ook de Europese duels,, sloeg de twijfel toe bij de aanvaller van Jong Oranje.

In een meeting met de top van de RB-club, Brobbey en de ouders van de spits werden de plannen nog eens doorgenomen en hoopte Leipzig meer rust te creëren rondom Brobbey. Ook liet het doorschemeren niet te willen meewerken aan het terugkoop-idee van Ajax, waardoor een razendsnelle rentree voor het talent een verloren zaak was. Ook met de nieuwe coach Jesse Marsch sprak Brobbey inmiddels.

Lees ook: Brobbey kan borst natmaken: Leipzig haalt topspits binnen

Welke plannen de oefenmeester met Brobbey heeft, zijn nog niet helemaal duidelijk voor de buitenwacht. Wel wordt een basisplaats een moeilijk verhaal, want afgelopen weekend werd topspits André Silva nog voor zo'n 25 miljoen euro overgenomen van Eintracht Frankfurt. Bij Ajax kwam hij tot negentien wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij zes doelpunten maakte en twee assists gaf. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen