Belgen scheppen duidelijkheid over toekomst van bondscoach

4 juli 2021, 21:02

Ondanks de uitschakeling op het EK, lijkt Roberto Martinez aan te blijven als bondscoach van België. Bondsdirecteur Peter Bossaert ziet geen redenen om uit elkaar te gaan. Martinez heeft nog een contract tot en met het WK 2022, maar na de eliminatie op het huidige EK, werd er getwijfeld aan zijn toekomst als bondscoach van België.

"Morgen beginnen we al aan de voorbereiding voor de wedstrijden in september en oktober", zegt Bossaert tegen Sporza. "Roberto Martinez is daar bij. Er volgt geen officieel communicatiemoment meer, maar er is geen enkele reden om de staf te wijzigen. Ik heb ook niet het gevoel dat Martinez zelf zou opstappen."

Bossaert vervolgt: "Ik weet waar de stemmingmakerij vandaan komt, maar er is momenteel geen enkel probleem met Martinez. Een echte evaluatie zal er niet komen, want zoals in elk goed functionerend bedrijf heerst er bij de voetbalbond een cultuur van permanente evaluatie."

Jan Ceulemans, een van de beste Belgische voetballers ooit, rekent er ook op dat Martinez aanblijft als bondscoach. "En terecht, denk ik. De pijn van de uitschakeling zal zeker nog even voelbaar zijn. Maar vergeet niet dat er over anderhalf jaar, tijdens het WK, normaal gesproken alweer een volgende kans wacht", zegt Ceulemans tegen het Algemeen Dagblad. "Het gros van de selectie van nu is er dan ook nog. Laten we daarom niet te lang in deze teleurstelling blijven hangen. Je zou denken dat de potentie van de gouden generatie er toch ééns uit moet komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen