Piroe kijkt uit naar Engels avontuur: "Nu is het aan mij"

4 juli 2021, 14:56

Joël Piroe rondde zaterdag zijn gedroomde transfer naar de Engelse competitie af. Bij Swansea City gaat de van PSV overgenomen spits jagen op promotie naar de Premier League, het walhalla voor voetballers. Piroe kan niet wachten om te laten zien wat hij in zijn mars heeft.

"Een mooie en ambitieuze club in een mooie en zware competitie", vertelt de jonge aanvaller in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het was al heel lang een optie en nu werd het tijd om de knoop door te hakken." Piroe heeft zich al verdiept in de speelwijze van zijn nieuwe ploeg. "De trainer speelt graag 4-3-3 en in dat systeem kom ik er denk ik het beste uit. Bij PSV heb ik op verschillende manieren gespeeld en mooie dingen meegemaakt."

Piroe enkt vooral aan de prijzen in de jeugd en zijn debuut voor PSV. "Als je voor het eerst een basisplek in de Europa League krijgt en dan ook nog twee keer mag scoren, is het een wedstrijd die je nooit meer vergeet"doelt hij op de ontmoeting met Omonia Nicosia. "Sowieso kijk ik dankbaar terug naar de jeugdopleiding en de kansen die ik gekregen heb."

Met ploeggenoot Marco van Ginkel besprak hij wat hij kan verwachten. "Hij heeft veel ervaring in Engeland en gaf aan dat je er als speler bij alle clubs uitstekend wordt opgevangen. Nu is het aan mij om me te laten zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen