'Barça staat open voor verlies 85 miljoen, Trincão naar Engeland'

4 juli 2021, 11:52

FC Barcelona is van plan fors verlies te lijden om ruimte te creëeren in het salarisbudget. Met sterspeler Lionel Messi is nog altijd geen akkoord bereikt over een contractverlenging, waarvoor Barça miljoenen euro's nodig heeft. Samuel Umtiti en Miralem Pjanic mogen transfervrij vertrekken zodat Messi aan boord kan blijven.

Dat meldt Mundo Deportivo. Umtiti heeft nog een contract tot de zomer van 2023 in Camp Nou, terwijl Pjanic tot 2024 vastligt. Omdat Barça aan de strenge regels van la Liga moet voldoen én Messi wil behouden, moeten de twee spelers deze zomer vertrekken. Het duo drukt namelijk zwaar op de salarishuishouding. Voor het tweetal zou Barça akkoord moeten gaan met fors verlies.

Omdat de club bereid is Umtiti en Pjanic transfervrij te laten vertrekken, lijkt een verlies van 85 miljoen euro aanstaande. Pjanic werd in de zomer van 2020 voor zestig miljoen euro overgenomen van Juventus, terwijl voor Umtiti 25 miljoen euro werd betaald. De Bosniër en Fransman waren onder Ronald Koeman geen vaste waarden.

De Nederlandse oefenmeester neemt ook afscheid van Trincão. De Portugese aanvaller wordt voor één seizoen verhuurd aan het Engelse Wolverhampton Wanderers. De Wolves hebben tevens een koopoptie opgenomen in de deal. Ook Trincão vertolkte een bijrol onder Koeman. Afgelopen seizoen was de aanvaller driemaal trefzeker, terwijl hij twee goals voorbereidde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen